bHosted

Welkom bij de bHosted.nl helpdesk pagina's met uitleg over onze diensten.

 

Instellingen zoals voor het plaatsen van website bestanden op de server kan je nalezen in het controle paneel op mijn.bhosted.nl. Deze zijn afhankelijk op welke server je account staat.

Wat is het verschil tussen de backup manager en backups via Installatron?

Op de shared hosting omgeving van bHosted zijn er twee verschillende backups die er gemaakt kunnen worden.

De 1e is via de backup manager van bHosted. Deze backup draait altijd en is van oorsprong bedoeld als backup van de shared hosting omgeving, alleen voor bHosted zelf. Klanten konden hier vroeg dus niet bij. In de loop der tijd zijn we overgestapt op andere backup software, waarvan de laatste dus de mogelijkheid biedt om deze backups ook beschikbaar te stellen aan klanten. Daarmee kunnen klanten dus zelf backups terug halen. Deze backups worden op een grote, aparte server bewaard en gaan dus niet ten koste van de webruimte van de klant. Het backupsschema voorziet voor de laatste 24 uur in backups per uur, de laatste week in dagelijkse backups, de laatste maand in wekelijkse backups en het laatste jaar in maandelijkse backups. Je kan dus, als je account minimaal 1 jaar staat bij bHosted, tot wel 1 jaar terug in backups via de backup mananger.

Op deze helpdesk website staat in andere artikelen hoe je deze backups terug kunt zetten, mocht er onverhoopt iets misgegaan zijn binnen je pakket. Hou er rekening mee dat als je er zelf niet uitkomt via deze artikelen en je graag zou willen dat wij een backup voor je terug zetten, hier kosten aan verbonden zijn. Neem contact op met de helpdesk om na te vragen wat de exacte kosten zijn.

Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Installatron. Met Installatron kan er op eenvoudige manier Wordpress, Joomla en nog een groot aantal andere open source scripts geïnstalleerd worden binnen je website. Installatron biedt daarnaast ook de mogelijkheid om automatisch backups te maken van het geïnstalleerd script, inclusief de database waar het script gebruik van maakt. Deze backups worden wel opgeslagen binnen je eigen account en gaan dus ten koste van de webruimte van het afgenomen hosting pakket. Binnen Installatron kan je zelf aangeven hoeveel backups en wanneer er backups gemaakt moeten worden. Een van de mogelijkheden is ook dat er een backup gemaakt wordt voordat Installatron bijvoorbeeld je Wordpress website automatisch bijwerkt naar de laatste versie. Daarmee kan je dus altijd terug naar de situatie van voor de upgrade naar de laatste versie.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 7 van 8

0 Opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.