bHosted

Welkom bij de bHosted.nl helpdesk pagina's met uitleg over onze diensten.

 

Instellingen zoals voor het plaatsen van website bestanden op de server kan je nalezen in het controle paneel op mijn.bhosted.nl. Deze zijn afhankelijk op welke server je account staat.

Hoe maak en restore ik een backup met Installatron? (Evolution)

Maak een backup met Installatron

Als het script dat je gebruikt binnen je website (bijvoorbeeld Wordpress) is geïnstalleerd met Installatron in het controle paneel, dan is het mogelijk om met Installatron ook backups te maken en terug te zetten.

Om een backup te maken (of een schema in te stellen wanneer er backups gemaakt moeten worden) van een met Installatron geïnstalleerd script ga je naar DirectAdmin, en kies je links voor My Applications:

 

 

In het geopende scherm zie je achter de naam van de website een aantal icoontjes staat. Klik op het icoontje met het pijltje naar rechts.

blobid1.png

 

Vul de gegevens in waarom in het geopende scherm gevraagd wordt. Je kan de backup binnen je hostingpakket bij bHosted op de server laten bewaren, maar je kan ook instellen dat je de backup naar een FTP server wilt laten wegschrijven. Je moet dan uiteraard de FTP server gegevens invullen.

Restore een backup met Installatron

Na het maken van de backup kan je deze ook weer terug zetten via Installatron. Vanuit het hoofdscherm van DirectAdmin kies je voor view more onder Web Applications.blobid2.png

 

Daarna kies je voor het tabblad My Backups.blobid3.png

 

Er wordt nu een overzicht getoond van de backups die reeds gemaakt zijn. Als je over de icoontjes achter iedere backup gaat, zie je een tekstje verschijnen met uitleg wat deze icoontjes allemaal doen: de beschrijving van de backup kan aangepast worden, het backup bestand kan gedownload worden, terug zetten (restoren) en verwijderen worden.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 1 van 1

0 Opmerkingen

Artikel is gesloten voor opmerkingen.