bHosted

Welkom bij de bHosted.nl helpdesk pagina's met uitleg over onze diensten.

 

Instellingen zoals voor het plaatsen van website bestanden op de server kan je nalezen in het controle paneel op mijn.bhosted.nl. Deze zijn afhankelijk op welke server je account staat.

Klonen binnen installatron (Evolution)

Soms is het handig een kopie te maken van je website dit is binnen installatron erg makkelijk om te doen hier kun je dan bijvoorbeeld je Wordpress / Joomla website "klonen".

Op dat moment word er een 1 op 1 kopie gemaakt zodat je bijvoorbeeld een test omgeving kunt maken waar je dan veranderingen in aan kan brengen zonder dat dit meteen effect heeft op je live website.

Hiervoor maken onze klanten dan vaak een subdomein aan zodat ze die kunnen gebruiken als test omgeving of waar ze dan een compleet nieuwe website op bouwen.

Hiervoor ga je via het controle paneel naar het direct admin controle paneel waar je dan links kiest voor My Applications daar klik je dan ook meteen door op de installatie die je wilt klonen:

Vervolgens kun je rechtsboven voor Clone kiezen:

mceclip1.jpg

In het volgende scherm kun je aangeven naar welk domein de applicatie gekloond moet worden hiervoor kies je onder domain voor het gewenste URL.

mceclip0.jpg

Onder directory kun je eventueel een subfolder invullen waar de installatie onder geplaatst word.

Als je hem echter naar het hoofddomein wilt overzetten dan laat je deze leeg dan word de public_html folder van dat (sub) domein gebruikt.

Vervolgens kies je dan onderaan de pagina voor Clone op dat moment zal de installatie naar het gekozen URL gekopieerd worden.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 1 van 1

0 Opmerkingen

Artikel is gesloten voor opmerkingen.