Ghost NodeJS CMS

Voor het installeren van Ghost CMS moet er wat taken worden ondernomen om dit werkend te krijgen.

Voorbereiding

Vraag eerst aan de Helpdesk dat ze SSH openzetten en ook dat ze de Put/Delete optie in Apache activeren.

Installeren van Ghost

Maak NodeJS Applicatie aan. De Startup file is dan "index.js" en zet de applicatie op "Productie" in Directadmin.

Maak een nieuwe Database aan binnen DirectAdmin geef "Access hosts" “127.0.0.1” rechten op de database als je op de database naam drukt als die is aangemaakt.

Log in via SSH

Ga naar je NodeJS map toe op de server.

Dan downloaden we eerst ghost en zullen we hem unzippen op de server.

curl -L https://ghost.org/zip/ghost-latest.zip -o ghost.zip
unzip ghost.zip

Haal uit Directadmin onder de Nodejs Applicatie het commando, en voer dit uit op de SSH Shell. Onderstaand een voorbeeld hoe het commando eruit ziet, maar gebruik het commando uit DirectAdmin.

source /home/gebruikersnaam/nodevenv/domains/domainnaam/nodejs/10/bin/activate && cd /home/gebruikersnaam/domains/domainnaam/nodejs

Voer dan het volgende commando uit op de shell, dit zal wat errors geven maar die kan je negeren.

npm install --production

Pas het volgende bestand aan.

nano core/server/config/env/config.production.json

{
    "url": "http://websitenaam.nl",
    "database": {
        "client": "mysql",
        "connection": {
            "host"     : "127.0.0.1",
            "user"     : "GEBRUIKERSNAAM",
            "password" : "WACHTWOORD",
            "database" : "DATABASENAAM"
        }
    },
    "paths": {
        "contentPath": "content/"
    },
    "logging": {
        "level": "info",
        "rotation": {
            "enabled": true
        },
"transports": ["file", "stdout"]
    },
    "server": {
        "host":"0.0.0.0",
        "port":"3005"
    }
}

Ga nu naar de link

http://websitenaam.nl/ghost/settings/general/

Maar hier een nieuwe admin gebruiker aan, dan is je website ook gelijk beveiligd.

Je hebt nu een werkende Ghost installatie.