bHosted

Welkom bij de bHosted.nl helpdesk pagina's met uitleg over onze diensten.

 

Instellingen zoals voor het plaatsen van website bestanden op de server kan je nalezen in het controle paneel op mijn.bhosted.nl. Deze zijn afhankelijk op welke server je account staat.

Hoe activeer ik Redis cache in Wordpress?

Voor het activeren van de Redis cache in Wordpress moet er een plugin toegevoegd worden. Deze plugin heet Redis Object cache.

Redis cache aanmaken

Standaard wordt Redis cache niet voor iedere klant aangemaakt. Dit moet dus eerst gebeuren. Log hiervoor in op mijn.bhosted.nl en kies in de rechter kolom voor Redis overzicht. De cache kan nu aangemaakt worden door het aanklikken van Maak een Redis cache aan. De cache wordt aangemaakt en in het overzicht getoond worden.

Noteer / Kopieer de server (redis.local), het poortnummer (uniek voor jouw Redis cache) en het wachtwoord (uiteraard ook uniek voor jouw Redis cache). Deze gegevens heb je straks nodig voor het in gebruik nemen van de cache.

Hiermee is het aanmaken van de cache klaar. Mocht ooit het Redis wachtwoord of poortnummer vergeten worden: deze blijven getoond worden als je later dit scherm weer opent.

Volgende stap is de Redis module activeren in PHP.

Redis module activeren in PHP

Voor het activeren van de Redis Module in PHP moet je in het hoofdscherm van mijn.bhosted.nl doorklikken naar directAdmin controle paneel onder het kopje DirectAdmin. In het geopende scherm kiezen voor Select PHP version onder Advanced Features.

Zoek tussen de getoonde modules Redis op en zet het vinkje voor de module aan. Kies onderaan het scherm de Save button.

wp-config.php bestand aanpassen

De instellingen van Redis moeten handmatig in het wp-config.php bestand van je website geplaatst worden. Open hiervoor de Filemanager in Directadmin door linksboven op Home te klikken en vervolgens voor Filemanager. Indien je meerder domeinen hebt moet je na het kiezen voor Home eerst een domeinnaam kiezen en daarna voor Filemanager.

In de Filemanager kies je vervolgens de mappen Domains -> <je domeinnaam> -> public_html. Tussen de lijst met bestanden staat het bestand genaamd wp-config.php. Kies achter dit bestand voor Edit. Zoek in dit bestand volgende regel op:

/* That's all, stop editing! Happy blogging. */

Voeg voor deze regel de volgende 5 regels toe. Vervang in de onderstaande regels port en password voor de daarstraks genoteerde poort en wachtwoord. De quote's (') voor en achter port en password moeten blijven staan.

define('WP_REDIS_HOST','redis.local');
define('WP_REDIS_PORT','port');
define('WP_REDIS_PASSWORD','password');
define('WP_REDIS_DATABASE', '0');

Druk op Save as om de toegevoegde regels te bewaren.

TIP: Als er meerdere Wordpress installaties gebruik gaan maken van de zelfde Redis Cache, dan moet er voor iedere Wordpress installatie een andere WP_REDIS_DATABASE nummer ingevuld worden. Dit nummer moet minimaal 0 zijn, en maximaal 15.

Redis Object Cache plugin installeren

In het controle paneel zijn nu alle aanpassingen gemaakt. De Redis plugin moet geactiveerd worden in Wordpress zelf.

Hiervoor moet ingelogd worden op het Administrator gedeelte van Wordpress, meestal te benaderen door in je browser je domeinnaam in de adresbalk te zetten en daarachter /wp-admin te tikken (zonder spaties of vraagteken tussen je domeinnaam en de /, bijvoorbeeld www.voorbeeld.nl/wp-admin).

Eenmaal ingelogd op het wp-admin gedeelte van jouw website, kies je in het menu aan de linker kant voor Plugins > Nieuwe plugin. Rechtsboven kan je zoeken in de beschikbare plugins. Vul daar Redis Object Cache in. Er worden meerdere plugins getoond, maar kies de Redis Object Cache door voor Nu installeren te kiezen.

WP-Redis-Plugin.png

Na het kiezen voor Nu installeren wordt de plugin gedownload in jouw website. De Nu installeren knop wijzigt naar een blauwe Activeren knop. Activeer de plugin en vervolgens verschijnt de lijst met alle plugins. Zoek de Redis Object Cache plugin op in de lijst en kies voor Settings. In het geopende scherm moet als allerlaatste voor Enable Object Cache gekozen worden.

Als alles goed is gegaan veranderd nu de zojuist aangeklikte knop in 2 andere knoppen. Boven deze 2 knoppen staat de Status: van de Redis cache plugin. Dit moet Connected zijn met daaronder (achter Client:) moet Predis (v1.1.1) staan (of een nieuwere versie).

Zeker de grotere Wordpress installaties met veel plugins moeten het kunnen merken dat de reactietijd van de website sneller is geworden.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 17 van 17

0 Opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.