bHosted

Welkom bij de bHosted.nl helpdesk pagina's met uitleg over onze diensten.

 

Instellingen zoals voor het plaatsen van website bestanden op de server kan je nalezen in het controle paneel op mijn.bhosted.nl. Deze zijn afhankelijk op welke server je account staat.

Hoe voorkom ik dat mijn contact formulier wordt misbruikt voor spam?

Regelmatig krijgen wij de vraag binnen waarom er zoveel spam wordt ontvangen. Meestal blijkt dat te komen doordat een spammer misbruikt maakt van het contact formulier van je website. Dat gebeurt altijd geautomatiseerd. De spammer tikt dat niet iedere keer met de hand in.

Dit kan voorkomen worden door op het contact formulier een zogenaamde Captcha te installeren. Een captcha is een controle door uitgevoerd moet worden voordat het contact formulier ingestuurd kan worden. Voor robots (die door spammers worden gebruikt) is zo'n Captcha niet geautomatiseerd in te vullen. Voor echte website bezoekers is het vrij eenvoudig en hoeft er meestal niet meer dan een boxje aangeklikt te worden.

De meest gebruikte Captcha is van Google: ReCaptcha. Informatie over deze Captcha kan je vinden op de Google ReCaptcha pagina. Even googlen op Captcha zal nog andere resultaten opleveren.

Hoe de Captcha op je website ingebouwd moet worden, kan je nalezen op de ReCaptcha pagina. Uiteraard is dit ook iets dat je bij je websitebouwer neer kunt leggen. 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 3 van 3

0 Opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.