bHosted

Welkom bij de bHosted.nl helpdesk pagina's met uitleg over onze diensten.

 

Instellingen zoals voor het plaatsen van website bestanden op de server kan je nalezen in het controle paneel op mijn.bhosted.nl. Deze zijn afhankelijk op welke server je account staat.

Hoe zet ik een backup terug van mijn mailbox?

Het terug zetten van een mailbox of een aantal e-mails uit een mailbox is altijd lastig. Een backup is namelijk een momentsopname, en zeker als je POP gebruikt om mails op te halen is het een komen en gaan van e-mails. Ze komen binnen en worden vervolgens na enige tijd weer opgehaald door je e-mail programma. Als er geen bewaarperiode staat ingesteld in je e-mail programma, dan worden de e-mails direct na het succesvol ophalen weer verwijderd van de server.

Aangezien backups ieder uur gemaakt worden (over de laatste 24 uur) en de periode tussen backups ouder dan 24 uur groter wordt ('n dag, week, maand en als laatste zelfs 'n jaar) wordt de kans dat 'n specifieke mail daadwerkelijk in een backup staat steeds kleiner.

Het herstellen van een mailbox met wat er "toevallig" op het moment van het maken van een backup op de server stond is redelijk eenvoudig. Log hiervoor eerst in op de backup website. Zie hiervoor het algemene backup & restore artikel.

Eenmaal in de home map open je de imap map door er dubbel op te klikken.

Er opent dan een lijst met 1 of meerdere domeinen (afhankelijk van hoeveel domeinen je in je account hebt).

Dubbelklik op de betreffende domeinnaam en zet een vinkje voor de mailbox die je wilt herstellen. In het onderstaande voorbeeld is dat dus de info mailbox. Klik daarna op de Restore Selected button.

Na het aanklikken van de button wordt er gevraagd of je ook de bestaande bestanden wilt overschrijven. Zodra je dat bevestigd hebt, wordt het herstellen van de bestanden gestart. De voortgang kan je volgen op het scherm. Als er mails in de backup stonden die verwijdert waren uit je mailbox, dan zullen deze vanzelf verschijnen na enige tijd in je mailprogramma.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 3 van 4

0 Opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.