bHosted

Welkom bij de bHosted.nl helpdesk pagina's met uitleg over onze diensten.

 

Instellingen zoals voor het plaatsen van website bestanden op de server kan je nalezen in het controle paneel op mijn.bhosted.nl. Deze zijn afhankelijk op welke server je account staat.

Hoe zet ik een backup van mijn website, database of mailbox terug?

Van ieder hostingpakket worden standaard backups gemaakt: Ieder uur (laatste 24 uur), iedere dag (laatste 7 dagen), wekelijks (laatste 4 weken), maandelijks (laatste 12 maanden) en 1 keer een jaar backup (eind december, minimaal 1 tot maximaal 2 jaar oud). Dit wordt gedaan met Server Backup Manager SE van R1Soft.

Deze backups kan je zelf terug zetten. Mocht je het herstellen van bestanden door de helpdesk willen laten uitvoeren, dan wordt hiervoor 25,- per keer in rekening gebracht. Uiteraard wordt hier vooraf akkoord voor gevraagd en achteraf gefactureerd.

Je kan kiezen uit welke backup je terug wilt (laten) zetten en wat je precies terug moet worden:

 • Een of meerdere specifieke bestanden
 • Een map met alle sub-mappen en bestanden
 • Een of meerdere databases
 • Inhoud van een mailbox

Het is allemaal mogelijk. In dit artikel een korte uitleg hoe dat precies gedaan moet worden.

Openen Backup Manager

Om een backup terug te kunnen zetten, moet er eerst ingelogd worden op het Controle paneel. Eenmaal ingelogd staat in de linker kolom de keuze Herstel bestanden. Daarmee wordt je doorgestuurd naar de Backup Manager, waar je nogmaals moet inloggen. Dit doe je met de zelfde gegevens als voor het Controle paneel.

Herstellen bestanden

In het hoofdscherm van de Backup Manager wordt als eerste een lijst getoond van beschikbare backups: Het is een lijst met tijden met de meest recente backup bovenaan. Achter iedere backup staan een aantal icoontjes, die ieder staan voor een actie die uitgevoerd kunnen worden.

De acties die gekoppeld zijn aan de icoontjes zijn:

 • : Browse door bestanden en mappen in de backup. Selecteer een of meerdere bestanden en/of mappen om terug te zetten naar de server of download deze naar je computer.
 • : Herstel database(s) naar de server. De bestaande database wordt overschreven. Advies is om eerst van de huidige database een export te maken voordat de database herstelt wordt uit de database.
 • : Download de hele backup in zip of tar.gz formaat. Dit zijn alle bestanden (website en e-mail bestanden) die onder je home directory staan, met uitzondering van de databases.
 • : Herstel alle bestanden uit de backup naar de server. Dit zijn dus alle website en e-mail bestanden.

Browse door bestanden en mappen in de backup

Na het kiezen van het icoontje krijg je de mappen structuur te zien uit de backup. Deze begint op het hoogste niveau met home. Dubbelklik met de linkermuisknop op home om de mappen en bestanden in deze map te bekijken. Op deze wijze kan je door de hele mappen structuur navigeren.

Onder de home map staan een aantal mappen:

De belangrijkste mappen zijn:

 • /domains: onder deze map staan alle websites. De namen van de mappen zullen voor zich spreken. Onder iedere map staat weer een public_html map. Dat is de hoofdmap van de betreffende website.
 • /imap: deze map bevat alle mailboxen, onderverdeeld per domeinnaam.

Lees in dit artikel hoe je een website hersteld of in dit artikel hoe je mails in een mailbox hersteld.

Herstel database(s)

Via het aanklikken van het icoontje kunnen een of meerdere databases hersteld worden. Het is niet mogelijk om een database in bijvoorbeeld .sql formaat te downloaden.

Als het vinkje gezet wordt voor Databases worden alle databases hersteld naar de server. Als alleen het vinkje voor een database gezet wordt (bhinfo_wp1 in dit voorbeeld), dan wordt alleen de betreffende database hersteld.

Je krijgt nu een venster te zien, kies hier voor optie 1 en dan zal de database worden teruggezet.

mceclip0.png

Download de hele backup in zip of tar.gz formaat

Met deze keuze worden alle bestanden in de backup in een archief gezet en gedownload naar je computer. Je kan hierbij kiezen of het archief in zip of in tar.gz formaat gedownload moet worden, en wat de naam van het archief bestand moet zijn.

Herstel alle bestanden uit de backup naar de server

Naast het download van alle bestanden in de backup naar je computer, kan je ook het archief bestand in zip of tar.gz formaat laten uploaden naar je account op de server. Hou er wel rekening mee dat er voldoende ruimte moet zijn om het bestand in je account te plaatsen.

Ondersteuning met het herstellen van bestanden

Met de Backup Manager en deze uitleg gaan we er vanuit dat alle klanten zelf bestanden kunnen herstellen. Vragen kan je altijd stellen aan de helpdesk.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 15 van 22

2 Opmerkingen

 • Avatar
  MVHS Home

  Maar hoe beheer je de backup-manager: waar kun je instellen welke backups je wilt aanmaken ? Ik heb voldoende backups van de websites en de email, maar ben bijv. alleen geinteresseerd in een backup van de database. Dat zou toch in te stellen moeten zijn...

 • Avatar
  hugoverwijs

  Als ik op "herstel bestanden" klik krijg ik de melding ik dit per email moet aanvragen bij de helpdesk vanwege de log4J kwetsbaarheid van december vorig jaar.

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.