Hoe stel ik een URL forwarding in?

Je kan eenvoudig zelf een URL forwarding (ook wel doorsturing of redirect genoemd) instellen via ons controle paneel. Als je bent ingelogd op mijn.bhosted.nl, dan kan je in de middelste kolom onderaan doorklikken op de betreffende domeinnaam. In het geopende scherm vindt je in de middelste kolom onder het kopje website redirects de keuze Nieuwe redirect.

Achter subdomein kan je bijvoorbeeld test invullen. Daarmee stel je in dat je (in dit voorbeeld) test.bhosted-tutorials.nl doorstuurt.

In het Naar gedeelte kan je instellen waar de doorsturing uit moet komen:

• Type: Geef hier aan of je wilt doorsturen naar een http, https of ftp verbinding
  • Verberg redirect: Als je voor ja kiest, dan de ingevulde url staan.
  • Redirect naar: Vul hier de URL in (zonder http:// of https:// ) waar naar toe doorverwezen moet worden. Bijvoorbeeld www.bhosted.nl.

Om de doorsturing te bevestigen moet op Verstuur geklikt worden. Dan wordt de nieuwe doorsturing bewaard en de benodigde wijzigingen gemaakt.

Let op: het kan enige tijd (meestal 1 à 2 uur) duren voordat een doorsturing werkt. Dit komt doordat er een IP wijziging nodig is in de DNS servers.