Hoe maak ik een aparte FTP account aan voor bijvoorbeeld een webdesigner?

Volgen

Het is mogelijk om iemand toegang te geven tot de bestanden op de server van een specifieke map. Bijvoorbeeld de map waarin alle website bestanden staan. Dit kan je als klant zelf doen in het DirectAdmin panel. Log eerst in op DirectAdmin.

In het hoofdscherm van DirectAdmin moet je vervolgens kiezen voor FTP Management:

In het geopende scherm staat links bovenin Create FTP account. Het onderstaande scherm opent na het aanklikken van deze link.

Vul de velden als volgt in:

• FTP Username: bijvoorbeeld ftp. In dit voorbeeld wordt de FTP Username waarmee kan worden ingelogd ftp@bhosted-tutorials.nl.
  • Enter Password: Vul een wachtwoord in of laat een random wachtwoord genereren met de Random knop achter dit veld. Dit wachtwoord wordt na het bevestigen met de Create knop getoond.
  • Re-Enter Password: Vul nogmaals het wachtwoord in. Het wachtwoord is al ingevuld als het wachtwoord is aangemaakt met de Random knop.
  • Maak gebruik van de Custom mogelijkheid. Klik het op het bolletje achter Custom: en vul daar achter het volgende in: /home/bhinfo/domains/bhosted-tutorials.nl/public_html

Als alles is ingevuld kan het FTP account worden aangemaakt via de Create knop. Er wordt daarna een scherm getoond met alle gegevens, inclusief het gekozen wachtwoord.