bHosted

Welkom bij de bHosted.nl helpdesk pagina's met uitleg over onze diensten.

 

Instellingen zoals voor het plaatsen van website bestanden op de server kan je nalezen in het controle paneel op mijn.bhosted.nl. Deze zijn afhankelijk op welke server je account staat.

Hoe los ik de Joomla foutmelding Path not in open_basedir paths op?

Tijdens het installeren van een extension of template geeft Joomla de foutmelding "Path not in open_basedir paths", Warning: failed to move file.

Oorzaak kan zijn dat onder het administrator menu Site -> Global configuration -> Tabblad Server het "Path to Temp-folder" pad niet goed staat ingesteld. Hier hoort het volledige pad ingesteld te worden, en niet alleen de standaard temp. Voorbeeld van het pad bij bHosted.nl is:

/srv/<login>/www/<website>/temp

Zet tevens onder FTP settings "Enable FTP" op No. FTP geeft onnodige overhead en kans op fouten op de server. De rechten staan automatisch goed bij bHosted.nl, ook als er geen gebruik gemaakt wordt van FTP binnen Joomla.

Voor de volledigheid (maar los van dit probleem) is het ook verstandig om onder het tabblad System bij "Path to Log folder" ook het volledige pad in te vullen:

/srv/<login>/www/<website>/logs

<login> dient u dus te vervangen voor de login van uw bHosted.nl account en <website> voor de volledige URL van uw domein, bijvoorbeeld www.bhosted.nl.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0

0 Opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.