bHosted

Welkom bij de bHosted.nl helpdesk pagina's met uitleg over onze diensten.

 

Instellingen zoals voor het plaatsen van website bestanden op de server kan je nalezen in het controle paneel op mijn.bhosted.nl. Deze zijn afhankelijk op welke server je account staat.

Waarom krijg ik de melding "kan map uploads/... niet aanmaken" bij het uploaden?

Na de omzetting van de oude naar de nieuwe omgeving kan het in uitzonderlijke gevallen voorkomen dat bij het uploaden van nieuwe plaatsen en dergelijke binnen Wordpress de foutmelding "Kan map uploads/... niet aanmaken. Is de bovenliggende map beschrijfbaar door de server?" geeft.

Deze wordt veroorzaakt door een fout ingestelde upload_path setting in Wordpress. Deze setting is op meerdere manieren aan te passen:

  1. Binnen wordpress zelf door onder Instellingen naar Media te gaan hier kun je dan bij uploading files het oude path verwijderen.
  2. Database: In de tabel wp_options het record zoeken met de option_value "upload_path". Daar kan dan het juiste pad ingevuld worden.
  3. wp-config.php: Er kan aan de wp-config.php file een extra regel worden toegevoegd (of vervangen als deze al bestaat). De regel ziet er als volgt uit:
    define( 'UPLOADS', 'wp-content/uploads' ); Hier moet dus het pad ingevuld worden vanaf de hoofdmap van de website.
Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 14 van 27

0 Opmerkingen

Artikel is gesloten voor opmerkingen.