Hoe pas ik het wachtwoord van mijn MySQL database aan?

Volgen

Het aanpassen van het wachtwoord van je MySQL database is vrij eenvoudig te doen via DirectAdmin:

1. Log in op DirectAdmin
  2. Kies in het hoofdscherm voor MySQL Management
  3. Klik op de naam van de database waar het wachtwoord voor gewijzigd moet worden
  4. Klik op modify password achter de gebruiker waar het wachtwoord voor gewijzigd moet worden

Pas op: Als de database gebruiker ook in gebruik is voor een actieve website, dan zal door het wijzigen van het wachtwoord deze website ook geen toegang meer hebben tot de database. Vergeet dan niet om in de website het wachtwoord aan te passen.