Aanpassen e-mailservers in Apple Mail

Volgen

Dit is de beschrijving hoe de e-mailservers voor een e-mailadres dat door bHosted.nl gehost wordt, aangepast moeten worden in het Apple Mail programma. Deze instellingen zijn niet van toepassing als er gebruik wordt gemaakt van Office 365.

Let op: Hoewel bHosted.nl de onderstaande aanpassing heeft getest, wordt geadviseerd om voor het aanpassen een backup van uw e-mails te maken.

In schuinschrift de namen van velden of knoppen, in vet wat er ingevuld moet worden. Er is in deze beschrijving uitgegaan van een recente Nederlandse versie van Apple Mail.

1. Open het Apple Mail programma en kies in de menubalk voor Mail en vervolgens voor Voorkeuren...
  2. Kies in de linker kolom het juiste e-mail adres
  3. Indien het veld Server voor inkomende e-mail grijs is (en dus niet aan te passen), dan moet in het tabblad Geavanceerd eerst de optie Detecteer en update accountinstellingen automatisch uitgezet worden. Sluit na het aanpassen het scherm Accounts door op het rode bolletje te klikken, links bovenin het scherm. Bevestig dat de aanpassingen opgeslagen moeten worden, als daar om gevraagd wordt. Begin vervolgens weer met Stap 1.
  4. Indien het veld Type account aangeeft dat het een IMAP account is, dan moet het veld Server voor inkomende e-mail aangepast worden naar imap.bhosted.nl
  5. Indien het veld Type account aangeeft dat het een POP3 account is, dan moet het veld Server voor inkomende e-mail aangepast worden naar pop3.bhosted.nl
  6. Klik op het veld Server voor uitgaande e-mail (SMTP) en kies daarna voor Wijzig SMTP-serverlijst
  7. Wijzig het veld Servernaam naar smtp.bhosted.nl
  8. Bevestig de wijziging door op de knop OK te klikken
  9. Sluit het scherm Accounts door op het rode bolletje te klikken, links bovenin het scherm. Bevestig dat de aanpassingen opgeslagen moeten worden, als daar om gevraagd wordt.

Neem contact op met de helpdesk indien u niet zeker bent of u de juiste wijzigingen gemaakt hebt.