bHosted

Welkom bij de bHosted.nl helpdesk pagina's met uitleg over onze diensten.

 

Instellingen zoals voor het plaatsen van website bestanden op de server kan je nalezen in het controle paneel op mijn.bhosted.nl. Deze zijn afhankelijk op welke server je account staat.

Wat is een token en hoe ziet een token eruit?

Voor het verhuizen de registratie van een domein naar een andere provider is bij de meeste soorten domeinen een zogenaamd token nodig. Een token wordt ook wel EPP key of Authentication key genoemd.

Een token is een reeks tekens dat door de oude provider wordt verstrekt aan de domeinnaam houder. De domeinnaam houder geeft deze vervolgens door aan de nieuwe provider. Met het token kan de nieuwe provider aangeven dat deze handelt namens de domeinnaam houder.

Na controle van het token wordt er bij veel soorten domeinen ook nog een verificatie e-mail gestuurd naar het administratief e-mail adres uit de whois als tweede controle. In de e-mail staat een link welke aangeklikt moet worden als de domeinnaam houder akkoord gaat met de verhuizing van de domeinnaam naar de nieuwe provider.

Als het token correct is en als de e-mail is bevestigd (indien van toepassing) wordt de domeinnaam overgedragen door de oude provider aan de nieuwe provider. Door buffering van gegevens op diverse plaatsen zit er een overgangsperiode in waarbij e-mail en/of website bezoekers op de oude of de nieuwe server terecht komen.

Uitzonderingen

Hieronder een overzicht van de meest voorkomende soorten domeinnamen en hun uitzonderingen op bovenstaande verhuisprocedure.

.nl

Token heeft 12 posities van cijfers, hoofd- en kleine letters. Ter bevestiging wordt alleen een token uitgewisseld, geen verificatie e-mail. Verhuizing is direct doorgevoerd na controle van het token.

.be Token bevat 5 keer 3 cijfers, gescheiden door een - teken. Ter bevestiging wordt alleen een token uitgewisseld, geen verificatie e-mail. Verhuizing is direct doorgevoerd na controle van het token.
.eu Token bevat 5 keer 3 cijfers, gescheiden door een - teken. Ter bevestiging wordt alleen een token uitgewisseld, geen verificatie e-mail. Verhuizing is direct doorgevoerd na controle van het token.
.com, .net, .org Token kan alles bevatten (ook andere tekens dan cijfers en letters, zoals bijvoorbeeld #, $ of &) en diverse lengtes hebben. De verhuizing wordt meestal pas 7 dagen na het starten van de verhuizing afgerond.
Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 12 van 14

0 Opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.