bHosted

Welkom bij de bHosted.nl helpdesk pagina's met uitleg over onze diensten.

 

Instellingen zoals voor het plaatsen van website bestanden op de server kan je nalezen in het controle paneel op mijn.bhosted.nl. Deze zijn afhankelijk op welke server je account staat.

Hoe pas ik de PHP versie aan of een van de PHP instellingen? (Evolution)

Het is bij bHosted.nl mogelijk om te kiezen tussen meerdere PHP versies. Loop je graag voorop en wil je gebruik maken van de allernieuwste PHP versie, of hou je het graag bij het oude bekende en dus bij een PHP versie die al lange tijd bestaat? Het is beide mogelijk en je hebt het zelf in de hand. Ook is het mogelijk om naast de PHP versie ook instellingen aan te passen binnen PHP, zoals de maximale file upload size of vergelijkbare instellingen.

In dit artikel een korte uitleg hoe je de PHP versie kan kiezen en waar je de PHP instellingen kan wijzigen:

Inloggen op DirectAdmin

Als eerste moet je inloggen op DirectAdmin: als je de URL van DirectAdmin weet, dan kan je er rechtstreeks naar toe. Zo niet, lees dan eerst even het volgende artikel: Inloggen op DirectAdmin.

Op DirectAdmin kan je inloggen met de zelfde gegevens als voor mijn bHosted.nl.


Als je meerdere domeinen hebt kan  je na het inloggen de gewenste domeinnaam kiezen. Daarvoor zal er rechtsboven een dropdown menu zijn waarin je de domeinnaam kunt selecteren. 

Kiezen van een PHP versie

Hiervoor kies je links voor het eerste icoon en kies je onder Extra Features voor Select PHP version:

 In het volgende scherm kan je bovenin kiezen voor de gewenste PHP versie. Vergeet niet op de knop Apply te klikken om de aanpassing definitief te maken.

Als je een beetje thuis bent in PHP, dan zal je de rest van het scherm ook herkennen: dit zijn de modules die aan of uit gezet kunnen worden voor jouw website. Leuk om ze allemaal aan te zetten natuurlijk, maar hou er rekening mee dat het tijd kost om ze allemaal te laden bij het verwerken van jouw PHP pagina's. 
Hier vind je afhankelijk van de versie die je selecteert bijvoorbeeld ook de 2 modules apcu en opcache.
Die helpen bijvoorbeeld met het cachen van PHP scripts op jou website wat vaak zorgt voor wat meer snelheid qua laadtijd.

Aanpassen van PHP instellingen

Naast de PHP versie en modules kunnen er ook instellingen aangepast worden deze vind je terug als je bovenin kiest voor het tabje options:

Hier kan je bijvoorbeeld de maximale file upload size of het memory limit ook aanpassen. 
Ook het memory limit is belangrijk voor de hoeveelheid geheugen die gebruikt kan worden voor jou account gebruik je  bijvoorbeeld wordpress met een pagebuilder plugin zet deze dan altijd omhoog.

php_value & php_flag ondersteuning

Mocht je instellingen missen: de meeste instellingen kan je ook aanpassen door in het .htaccess bestand in de hoofdmap van je website de overeenkomstige php_value te plaatsen. Zie voor meer uitleg de php.net website.

Mocht je erg handig zijn met websites en php, dan is het ook mogelijk om PHP instellingen te wijzigen met behulp van php_value en php_flag regels in .htaccess. Zie voor de mogelijkheden de PHP website.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 6 van 7

0 Opmerkingen

Artikel is gesloten voor opmerkingen.