bHosted

Welkom bij de bHosted.nl helpdesk pagina's met uitleg over onze diensten.

 

Instellingen zoals voor het plaatsen van website bestanden op de server kan je nalezen in het controle paneel op mijn.bhosted.nl. Deze zijn afhankelijk op welke server je account staat.

Hoe moet DynDns ingesteld worden op een Fritz!box?

Het instellen op een Fritz!Box modem van de bHosted.nl DynDNS dienst is vrij eenvoudig. Het voordeel van het Fritz!Box modem is namelijk dat de URL voor Dynamic DNS (zoals het op het modem genoemd wordt) vrij instelbaar is. Hieronder de te nemen stappen.

 1. Log in op de Fritz!Box. Meestal is deze bereikbaar via de URL http://192.168.178.1. Voorwaarde is wel dat je computer is aangesloten op het lokale netwerk waarop ook de Fritz!Box aangesloten is.
 2. Kies in het linker menu voor Internet.
 3. Kies in het linker menu voor Permit Access.
 4. Kies uit de tabbladen voor Dynamic DNS.

In het nu getoonde scherm kunnen de bHosted.nl DynDNS gegevens ingevoerd worden:

fritzbox-dyndns

 1. Zet het vinkje aan voor de tekst “Use Dynamic DNS”
 2. Kies voor “User-defined” in de selectie Dynamic DNS provider
 3. Vul bij Update URL de volgende URL in: http://webservices.bhosted.nl/dyndns?user=<username>&password=<pass>&host=<domain>&ip=<ipaddr>
 4. Bij Domain name vult u de DNS naam in waaronder u uw internet aansluiting thuis wilt bereiken, bijvoorbeeld home.bhosted.nl.
 5. Bij User name vult u uw bHosted.nl login naam in. Dit is de login die u ook invult om in te loggen op het Controle paneel.
 6. Het Password is een MD5 versleuteld wachtwoord deze kun je opvragen bij de helpdesk via info@bhosted.nl
 7. Kies voor de knop “Apply”.

Vanaf nu zal de Fritz!Box automatisch bij een wijziging van het externe IP adres dit doorgeven aan bHosted.nl. Deze wijziging zal direct doorgevoerd worden in de bHosted.nl DNS servers. Door buffering van gegevens kan zijn dat het enkele minuten duurt voordat de wijziging overal op internet bekend is.

TIP: De DNS naam die je wilt updaten moet vooraf bekend zijn in onze DNS servers. Je moet het betreffende DNS A record dus eerst aanmaken met de DNS editor in het controle paneel. Het linkje naar de DNS editor kan je vinden door na het inloggen op het controle paneel door te klikken op de domeinnaam in de middelste kolom. Mocht je een groot aantal domeinnamen hebben, dan kan het zijn dat in er in de middelste kolom eerst gekozen moet worden voor Domeinoverzicht en dan voor de betreffende domeinnaam.

Kies bij het aanmaken van de DNS naam voor een lage TTL (= Time To Live). Een goede keuze is 300. Deze tijd is in seconden. Bij de keuze voor 300 seconden mogen de DNS servers de gegevens voor deze DNS naam dus 5 minuten bufferen.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0

0 Opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.