Hoe kan ik het makkelijkste Wordpress installeren?

Volgen

Wordpress installeren op een lege website gaat heel eenvoudig:

• Log in op mijn.bhosted.nl
  • Klik door op directAdmin controle paneel onder het kopje Overigen
  • Indien u meerdere domeinen heeft kiest u voor de betreffende domeinnaam
  • In het geopende scherm scrolt u naar beneden en kies voor view more onder het kopje Web applications

Nu is Installatron geopend. Hiermee kunnen vele open source scripts geinstalleerd worden, waaronder het Wordpress CMS. Wordpress vindt u onder het kopje Apps for Content Management. Als u op het Wordpress icoontje drukt krijgt u de mogelijkheid om Wordpress te installeren via knop rechts bovenin: Install this application.

Backups en clones

Met Installatron is het ook zeer eenvoudig om backups van je Wordpress website te maken. In het zelfde scherm waar je zojuist de Wordpress installatie hebt aangemaakt, kan je ook backups maken van bestaande installaties.

Tevens is het mogelijk om daar een zogenaamde clone van je Wordpress website te maken om dingen uit te proberen. Naast bijvoorbeeld je bestaande www website kan je dan een test website maken. Hierop kan je dan nieuwe thema's uitproberen zonder meteen je bestaande website aan te passen.