bHosted

Welkom bij de bHosted.nl helpdesk pagina's met uitleg over onze diensten.

 

Instellingen zoals voor het plaatsen van website bestanden op de server kan je nalezen in het controle paneel op mijn.bhosted.nl. Deze zijn afhankelijk op welke server je account staat.

Waar gebruikt mijn websites / mail zoveel webruimte?

De oorzaak van het gebruik van te veel webruimte kan een aantal oorzaken hebben:

  • Mailboxen houden steeds meer mailtjes vast
  • De website groeit en neemt steeds meer webruimte in beslag
  • Er worden backups van de website gemaakt en op de server bewaard
  • Overigen

Ingelogd op het controle paneel (mijn.bhosted.nl) kan er gekeken worden waar globaal het webruimte gebruik zit door het scherm Hosting pakket te openen. Aan de rechterkant staat een summier overzicht waar het webruimte in zit. Het totaal webruimte geeft het totaal aan wat in gebruik wordt genomen door de websites, e-mail boxen, databases en bestanden die buiten de website mappen staan.

Mailboxen

Als uit het overzicht blijkt dat er voornamelijk veel webruimte in de mailboxen zit, dan is de volgende stap om te achterhalen welke mailbox het is. Klik hiervoor vanuit het hoofdscherm van het controle paneel door op directAdmin controle paneel. Als er meerdere domeinen in het pakket zitten, klik dan de bovenste domeinnaam aan.

Kies vervolgens voor E-Mail Accounts. Er wordt nu een overzicht getoond van de webruimte per mailbox voor het gekozen domein. Controleer de grote van iedere mailbox. Als er meerdere domeinen in het account zitten, dan kan rechtsboven op Home worden gedrukt en voor een ander domein gekeken worden hoeveel webruimte de mailboxen onder dat domein in gebruik nemen.

Bij uitschieters naar boven kan gekeken worden of dat de maiboxen geleegd kunnen worden. Dit kan via de webmail omgeving, of (als de mail ook met een mail programma gelezen worden met behulp van het IMAP protocol) met het mail programma. Lees in de handleiding van het mail programma na hoe mail gearchiveerd kunnen worden.

Websites

Het vaststellen van de hoeveelheid webruimte dat in gebruik is per website is ook in het directAdmin controle paneel te doen. Klik hiervoor weer vanuit het hoofdscherm van het controle paneel door op directAdmin controle paneel. Als er meerdere domeinen in het pakket zitten, klik dan de bovenste domeinnaam aan.

Kies vervolgens voor Site Summary / Statistics / Logs. Daar kan je zien hoeveel webruimte iedere website in gebruik heeft. Een andere, nog meer gedetailleerde manier is met behulp van de File Manager. Klik weer bovenin op Home. Als er meerdere domeinen in het pakket zitten, klik dan de bovenste domeinnaam aan.

Kies voor File Manager. Je ziet nu alle mappen binnen je account. In de domains map staan alle websites. Als de map domains geopend wordt, verschijnt de lijst met websites. Direct achter de naam van de website staat hoe groot de website in totaliteit is. Door door te klikken wordt er steeds verder ingezoomd op de website en steeds specifieker aangegeven waar het webruimte gebruik in zit.

Backups

Onder het kopje Websites hier direct boven is aangegeven dat in de domains map de websites staan. Naast de domains map staan er mogelijk nog een aantal andere mappen. Zoals bijvoorbeeld de applications_backup map. In die map staan alle backups die door Installatron gemaakt worden (als daarvoor gekozen is). Als de website groeit, groeit uiteraard ook de omvang van de backup en is het mogelijk dat dus de applications_backup map ook groot wordt.

Overigen

Onder deze noemer valt eigenlijk alles wat niet in de mappen domains, imap (e-mail opslag) en applications_backup valt. Bestanden in die mappen kunnen gevuld zijn door de website, of doordat de website een keertje per ongeluk in een verkeerde map is geüpload. Controleer dus de andere mappen in de hoofdmap. Als er uitschieters zijn, neem dan voor de zekerheid contact op met de helpdesk of de betreffende map geen specifieke functie heeft en verwijderd kan worden.

Mappen die beginnen met een . (punt) worden vaak gebruikt door het operating systeem en mogen niet verwijderd worden. Voorbeelden hiervan zijn .cagefs en .cl.selector. Die mappen dus nooit verwijderen!

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 11 van 14

0 Opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.