bHosted

Welkom bij de bHosted.nl helpdesk pagina's met uitleg over onze diensten.

 

Instellingen zoals voor het plaatsen van website bestanden op de server kan je nalezen in het controle paneel op mijn.bhosted.nl. Deze zijn afhankelijk op welke server je account staat.

Hoe moet bHosted DynDNS ingesteld worden op een Synology NAS diskstation?

Indien er gebruik wordt gemaakt van een recente versie van DSM, dan is het mogelijk om gebruik te maken van de bHosted DynDNS functionaliteit om eenvoudig het IP adres van je domeinnaam aan te laten passen als het IP adres wijzigt. DSM kent hiervoor de customize optie voor.

Login op DSM, meestal bereikbaar vanaf je lokale netwerk met http://diskstation:5001. Na het inloggen kies je voor Control Panel en vervolgens voor External Access. Het tabblad DDNS aanklikken (als het nog niet actief is) en direct onder de regel met tabbladen op Customize:

Synology-DSM-DynDNS-Customize.png

Bij Service provider voer bHosted.nl in. Bij Query URL moet het volgende ingevuld worden:

https://webservices.bhosted.nl/dyndns?type=2&host=__HOSTNAME__&ip=__MYIP__&user=__USERNAME__&password=__PASSWORD__

Druk op Save en klik vervolgens op de Add knop. Kies bij Service Provider voor *bHosted.nl:

Synology-DSM-DynDNS-Service-Provider.png

Bij Hostname vul het DNS A record in dat gewijzigd moet worden, bijvoorbeeld nas.bhosted-tutorials.nl of thuis.bhosted-tutorials.nl. bhosted-tutorials.nl moet uiteraard vervangen worden door een domeinnaam die binnen uw bHosted.nl account staat. Bij Username moet de bHosted.nl login ingevuld worden, waarmee ook ingelogd wordt op het bHosted.nl controle paneel (https://mijn.bhosted.nl). Bij Password dient u contact op te nemen met bHosted helpdesk, zo dat wij u het juiste MD5 wachtwoord kunnen aanleveren.

Als op Test Connection wordt geklikt moet nu de status Normal verschijnen achter Status. Klik op de OK button om alles op te slaan. Vanaf nu zal de Synology het externe IP adres voor de opgegeven hostname aanpassen zodra er een nieuw extern IP adres wordt gedetecteerd.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 6 van 11

0 Opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.