bHosted

Welkom bij de bHosted.nl helpdesk pagina's met uitleg over onze diensten.

 

Instellingen zoals voor het plaatsen van website bestanden op de server kan je nalezen in het controle paneel op mijn.bhosted.nl. Deze zijn afhankelijk op welke server je account staat.

Hoe kan een Let's Encrypt SSL certificaat geactiveerd worden?

bHosted.nl ondersteund Let's Encrypt SSL certificaten, zodat het heel eenvoudig wordt (en gratis is) om je website achter een SSL certificaat te zetten. Met een certificaat versleutel je de informatie die tussen de browser van de website bezoeker en de bHosted.nl webservers wordt uitgewisseld.

Het activeren van Let's Encrypt certificaten gebeurt vanuit directAdmin. Open directAdmin dus eerst en selecteer het domein waarop je Let's Encrypt wilt activeren. Lees hier hoe je in directAdmin komt.

Eenmaal in directAdmin kies je onder het kopje Advanced Features voor SSL certificaten.

DirectAdmin_-_SSL_certificaten.png

Stap 2 is het aanzetten van SSL in directAdmin, mocht dat niet het geval zijn:

Directadmin_-_Enable_SSL.png

Op het geopende scherm moet het vinkje achter Secure SSL aangezet worden en op de Save button gedrukt worden:

DirectAdmin_-_Enable_SSL_2.png

Ga daarna terug naar het SSL certificaten scherm en zet het scherm zoals hieronder. Druk op de Save button en het Let's Encrypt certificaat wordt aangezet.

Indien er meer veiligheid gewenst is, dan is het ook mogelijk om andere typen certificaten bij bHosted.nl af te nemen. Zie de SSL certificaten pagina voor meer informatie.

Na deze stappen is het certificaat binnen enkele minuten actief. Dit kan je zelf eenvoudig controleren door je website te openen met voor je domeinnaam https:// in plaats van http://.

Indien je wilt dat alle communicatie met je websites over https:// loopt, dan moet je nog enkele aanpassingen maken. Zie hiervoor dit artikel over het forceren van https voor je website.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 49 van 52

2 Opmerkingen

  • Avatar
    Lot Boshouwers

    Prima! Heldere uitleg. Werkt als een speer :-)

  • Avatar
    jellevanderbij

    ja, bedankt. in één keer goed. dankjewel Steven. ik had alleen maar op de site van bhosted gekeken.

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.