Hoe kan Perl gebruikt worden?

Volgen

Standaard staat het gebruik van Perl niet aan in de shared webhosting omgeving. Dat is uiteraard aan te passen en wel via het directAdmin controle paneel van bHosted: Inloggen op directAdmin

Als er meerdere websites binnen het account bestaan, dan moet eerst het juiste domein worden gekozen waarvoor Perl geactiveerd moet worden. In het geopende scherm staat dan onder Advanced Features de keuze Apache handlers.

In het geopende scherm kan in het Add Apache Handler formulier de .pl en de .cgi extensions toegevoegd worden. Dat kan 1 per keer, door de zelfde handler ( cgi-script ) toe te voegen. Het is ook mogelijk om alleen .pl of .cgi toe te voegen, als alleen een van beide gebruikt wordt.