Hoe kan ik een url zonder .php laten uitvoeren door PHP?

Volgen

Je wilt bijvoorbeeld de url www.bhosted.info/project laten uitkomen op het project.php script. Dat is mogelijk met behulp van een aantal regels in je .htaccess bestand in de hoofdmap van je website:

RewriteEngine On
RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} !-d RewriteRule ^([^.]+)$ $1.php [NC,L]

Als je geen gebruik wilt maken van een .htaccess bestand, dan is de andere optie om een map aan te maken in de hoofdmap van je website. In het geval van het bovenstaande voorbeeld met de naam project. De map project plaats je dan het bestand index.php.